Sova?
torsdag 4 november 2010 @ 10:14 | Saga 6-7 månader

Hade behövt få Saga att…

– somna i sin egen säng.
– sova i sin egen säng hela natten.
– sova hela natten utan att äta.
– somna för natten när hon somnar vid 19-tiden, inte bara ta en vila.

Ja alltså, just nu så är det så att man behöver ligga brevid Saga i vår säng tills hon somnar. Sen ska hon sova med oss hela natten. Hon vaknar ganska snart efter att man lagt ner henne i egen säng och vill tillbaka. Och sen när Saga somnar första gången under kvällen, ofta vid 19-20 tiden så vaknar hon efter c:a 30 minuter och är pigg. Är som att hon tar en vila bara. Lite jobbigt, för sen är hon vaken fram tills man själv går i säng och det är inte det lättaste att få henne att somna igen. Alltså ingen egentid om kvällarna heller.

Sen det här med maten. Då äter hon välling oftast vid 19-20 tiden, just före hon somnar. En hel flaska välling, gjord på 200 ml vatten. Men eftersom hon vaknar igen måste man ibland ge henne en flaska ersättning också vid 22-23 tiden. Sen dom senaste dagarna har hon vaknat vid 4-tiden och ammas. Men det är väl ganska så okej, för idag t.ex. klev vi upp klockan 8 och det är som en ganska bra tid för gröt.

Jag vet inte, i vilken ända tar man tag i detta? Känns som svårt och kanske heller inte lägligt att ta alla punkter på samma gång. Men vad börjar man med? Känns som extra klurigt också då vi inte ens är hemma. Att försöka ändra innebär nog en hel del bråk med Saga ett par kvällar och nätter. Är jättesvårt när Nicklas jobbar och ska upp klockan 5, han behöver ju sova. Och eftersom vi inte är hemma har han heller inte möjlighet till att sova i annat rum.

Måste än en gång fråga hur era 6-7 månaders sover? Har ni någon erfarenhet av att ändra i sovrutinerna? Hur ser er rutin ut på kvällarna innan läggdags? Jag bara längtar efter kvällar då Saga somnar utan bråk, och att kunna ha lite egentid. Och framförallt att kunna sova bättre under natten. Sover lite som en kratta när man har Saga i sängen, man vågar inte somna djupt och dessutom så får man ligga och trycka på en ganska liten yta vissa nätter.

3 kommentarer
  1. 541
    Sandra | torsdag 4 november 2010 @ 11:02

    Ofast somnar Majken runt 20-22, då somnar hon på mig efter en flaska ersättning eller amning. Då är det himla lätt att bära iväg henne till sin spjälsäng där hon sedan sover till mitt i natten då det är dags för amning. Ammar henne alltid i sängen och så somnar vi båda två där. Vaknar gör vi runt 8-9, lite för sent men jag arbetar på det 😉


  2. 542
    Ida | torsdag 4 november 2010 @ 13:02

    Jag har egentligen inget tips, vi lät Ebba göra som hon ville. Ville hon sova med oss så fick hon det, ville hon äta på natten; Varsegod! Eh, så här i efterhand var det jävligt dumt. Hon äter fortfarande på nätterna och vaknar och vill till våran säng och somnar ändå inte om. Och hon är 16 månader. Bestäm hur ni vill ha det, och håll hårt på det. Det är skitjobbigt, men det går över..


  3. 544
    Marie | fredag 5 november 2010 @ 08:28

    Äter hon upp 200 ml välling så testa att ge mer. Då kanske ni slipper ge mat en gång till på kvällen, det kanske är en bra start på förändringarna. Sen finns det någon kvällsgröt med pasta i som tydligen ska ge längre mättnadskänsla. Är de riktigt mätta/trötta på kvällen borde det ju bli längre och längre sovpass.

    Ska du ta någon fajt så är det väl att få henne att somna själv på kvällen, då behöver man ju inte väcka hela huset. Då kanske hon har lättare sedan att somna om när hon vaknar på natten.

    Men som alltid är det ju bara gissningar…vem vet vad Saga har för plan 😉


Skriv en kommentar
namn
email
hemsida

skriv!